Kerkproeverij 2018

Na een eerste kennismaking met het fenomeen Kerkproeverij afgelopen winter willen wij dit mooie initiatief, om openheid te geven aan onze kerk, graag een vervolg geven. ‘Wij’ zijn: Willie Geessink Bert Baarsma, Ans Staring en Hans Hinkamp.

Doe eens gek…

Op de 11e van de 11e is het zover: de Kerkproeverij. De datum is verbonden met carnaval, een feest waarin mensen zich verkleden en anders voordoen dan ze zijn (of is dát juist wie ze zijn?). Wij denken dat juist de kerk een plaats kan zijn om jezelf te zijn, of tot jezelf te komen. Daarom zeggen wij, te midden van alle drukte in onze samenleving, ‘Doe eens gek…’ en kom even onthaasten in de kerk. Of kom naar deze dienst om na afloop anderen te ontmoeten of bij te praten in een ontspannen sfeer. Iedereen is welkom!

Nu is iedere kerkdienst vrij toegankelijk én vrijblijvend. Maar deze keer hopen we echt van harte dat er een gezellig weerzien is, of een hartelijke kennismaking. We horen vaak dat er in de kerk nooit wat verandert. Maar de kerk van nu is al lang niet meer de kerk van twintig jaar geleden of zelfs tien jaar gelden. Al met al de moeite waard om dit zelf te ervaren.

Als voorbereidingsgroep zijn de afspraken gemaakt voor een wat ons betreft heel aansprekende dienst. Het kleinkoor Second Edition is al druk aan het repeteren en samen hebben we mooie liederen uitgezocht. Wie het koor kent weet dat het een feest is om naar te luisteren. Wie het koor (nog) niet kent? Kom en overtuig jezelf.

Daarnaast zijn er veel gemeenteleden die meewerken aan deze Kerkproeverij, vóór of achter de schermen. Natuurlijk zijn we heel benieuwd of de oproep om te komen ook gehoor vindt. Het is een heel mooie gelegenheid om een keer een kijkje te komen nemen.

In een mooie popsong van de zangeres Lady Gaga (Million Reasons) zingt zij dat er soms misschien wel een miljoen redenen te vinden zijn om bij iemand (of ergens) weg te gaan. Maar belangrijker dan dat is dat er soms maar één goede reden nodig is om te blijven of terug te keren. Wij hopen dat deze Kerkproeverij net die ene reden is om te komen!

Graag tot ziens!