Expositie Johanneshof

Ik ben Simone van Herwaarden-van Lochem, getrouwd met Edwin en moeder van twee prachtige (puber!)zonen. Al zolang ik me kan herinneren ben ik creatief bezig. Door één van mijn kinderen ben ik in aanraking gekomen met de beeldtaal van tekeningen. Ik was betoverd. Mijn interesse was méér dan gewekt, en het liet me niet meer los. De verbinding van creativiteit en zelfontwikkeling sprak me erg aan.
In januari 2016 ben ik gestart op de KOLAM – tekenschool voor Kunst en Communicatie. In december 2018 heb ik mijn opleiding tot holistisch tekendocent afgerond. In deze expositie laat ik verschillende creatieve holistische werkvormen zien. Als holistisch tekendocent werk ik vanuit de psychosynthese, waarbij de mens in zijn geheel, centraal staat tussen drie bewustzijnsgebieden: Het alledaagse met alle praktische beslommeringen Het hogere waaruit wij inspiratie ontvangen en onze intuïtie scholen . Het onbewuste waarin wij ervaringen stallen die we even niet prettig vinden of niet kunnen verwerken. Dit worden beelden die ons onrust kunnen bezorgen en onze levensdoelen in de weg staan. Holistisch betekent dat denken, voelen en handelen wordt aangesproken. Je hand is verbonden met het “slimme onbewuste”. In dit onbewuste gebied ligt belangrijke informatie verborgen van autobiografische aard, die in je tekening of tijdens het werken aan je tekening zichtbaar kan worden. Aan de hand van vragen kun je inzichten krijgen. Deze inzichten kun je dan meenemen in je dagelijkse leven wat leidt naar een stuk bewustwording en heel wording. Veel plezier met het bekijken van de expositie.

Harte groet, Simone van Herwaarden-van Lochem

Share