Bezoek koptische kerk Loreto Lievelde

Zondag 7 april, vertrek 14:30 uur

Enkele jaren geleden ging het voormalige klooster van de Paters Maristen, bekend onder de naam Loreto, over in andere handen. Het is nu in gebruik als koptisch orthodox klooster.

Deze middag zijn wij van harte welkom voor een kennismaking met deze geloofsgemeenschap. We horen bij deze rondleiding over hun herkomst, gebruiken, iconen en hoe een kerkdienst er uitziet. Er zal volop gelegenheid zijn om vragen te stellen.

Volgens de kerkstatistieken telt de koptisch orthodoxe gemeenschap in Nederland ca. 10.000 personen verspreid over het hele land. Grote steden zoals Amsterdam en Den Haag kennen de grootste koptisch orthodoxe gemeenschappen.
De kerk verzorgt het geestelijk leven van orthodoxe kopten uit Egypte, Soedan, Ethiopië en Eritrea. Ook Nederlanders die door een huwelijk aan de kerk verbonden zijn of die zelfstandig tot het orthodoxe geloof gekomen zijn behoren tot het werkterrein van de kerk.

Vertrek   14.30 uur, verzamelen bij de Johanneshof. Kosten € 5,- per persoon,
incl. rondleiding (anderhalf uur) en koffie

OPGAVE VERPLICHT! (Voor 1 april)

Opgave   Sjors Tamminga, 0544-37 27 52,