Christmas Carols met een Achterhoekse draai

Al jaren is in de aanloop naar het Kerstfeest de Johanneskerk de plaats voor de mooie oude Engelse traditie om samen kerstliederen te zingen. Vorig jaar was het, met medewerking van het draaiorgeltje van Xandra Storm, met haar Orgue de Barbarie, een avond met een Franse slag.

Dit jaar wordt er opnieuw een slinger aan het wiel gegeven. Maar nu op een andere wijze. Deze keer is Ingrid Luiten te gast met haar accordeon en krijgen de Chrismas Carols een Achterhoekse draai door enkele bijdragen in de Achterhoekse streektaal. Daarnaast is er medewerking van Johan Meerdink en Bas Tieltjes, met orgel, piano en klarinetspel. De leiding is in handen van ds. Hans Hinkamp, die ook een kerstverhaal in het dialect zal vertellen. lees verder…

Kerstnachtdienst met Multiple Voice

Maandagavond 24 december er om 22.00 uur een kerstnachtdienst. Muzikale medewerking is er door het pop/gospelkoor Multiple Voice uit Aalten. Natuurlijk kan er ook volop meegezongen worden met bekende kerstliederen.

Het thema van deze kerstdienst is: ‘Dat klinkt naar meer’, met naast muziek een bijzonder kerstverhaal uit het evangelie naar Klink. Voorganger is ds. Hans Hinkamp die samen met diverse gemeenteleden vorm zal geven aan deze sfeervolle kerstviering. Iedereen is van harte welkom!

Top2000 Kerkdienst on Tour

In de laatste dagen van het jaar staat op heel wat plaatsen de radio afgestemd op de Top2000. De vaste afsluiter op oudejaarsavond, net voor 24.00 uur, is steevast de Bohemian Rhapsody van Queen.

Sinds enkele jaren hebben heel wat kerken de uitdaging opgepakt om in een kerkelijke setting aan de slag te gaan met mooie liederen en inhoudsvolle teksten uit deze Top2000. Vorig jaar deden onder andere Aalten en Lichtenvoorde hier aan mee. Na het succes van vorig jaar met twee sprankelende kerkdiensten kon een vervolg niet uitblijven. Deze keer sluit ook Winterswijk aan in de rij. lees verder…

De Laatste Kliederkerk van het jaar!

De laatste Kliederkerk staat in het teken van de geboorte van Jezus. In het dorpje Nazaret in Galilea woont het meisje Maria. Jozef de timmerman is haar vriend. Op een dag verschijnt de engel Gabriel aan Maria. Gabriel zegt: ‘Maria, je zult een zoon krijgen. Hij zal Jezus heten’. ‘Maar dat kan toch helemaal niet’ zegt Maria verbaasd. ‘Ik ben nog niet getrouwd, dus hoe kan ik dan een kind krijgen?’

Wil je weten hoe het verder gaat? Kom dan met je ouders, opa of oma, broers of zussen zondagmiddag 16 december naar de Johanneshof. Dan gaan we weer leuke dingen doen en lekker samen eten. De kliederkerk is van 16.00 tot 18.00 uur.

Kom je ook? Laat het even weten, meld je vóór zaterdag 15 december aan op: kidskerk@gmail.com

Kerkproeverij 2018

Na een eerste kennismaking met het fenomeen Kerkproeverij afgelopen winter willen wij dit mooie initiatief, om openheid te geven aan onze kerk, graag een vervolg geven. ‘Wij’ zijn: Willie Geessink Bert Baarsma, Ans Staring en Hans Hinkamp.

Een naproefje…
Op de 11e van de 11e was het zover: de Kerkproeverij. Na de diverse artikelen vóóraf willen we nu graag nog een keertje de pen oppakken, voor onze reactie.

We hebben als organiserende groep genoten van een fantastische dienst en vele enthousiaste reacties! Bij deze willen wij iedereen die hier aan heeft bijgedragen hartelijk danken voor de medewerking, voor en achter de schermen! Heel hartelijk dank! lees verder…

Expositie in de Johanneshof

Hallo beste jij, Ik ben Luuk Smees, 16 lentes jong, Lichtenvoordenaar en ben onmeundig creatief als ik anderen moet geloven.
Een ding is zeker, ik vind het vooral leuk om creatief bezig te zijn.  lees verder…

Kort programma Vorming & Toerusting

In de kerkdienst op de Startzondag, op 23 september, zal ook het nieuwe programmaboekje van Vorming & Toerusting gepresenteerd worden. Van verschillende kanten kregen we (en dat doet ons goed!) al belangstellende vragen over het nieuwe boekje. Daarom in deze Op Weg al vast een kort overzicht van een aantal activiteiten. Dus pak uw agenda en hou de avonden van uw interesse vrij! lees verder…

Slotmiddag PVG

Afsluitende heel gezellige middag van de PVG bij restaurant Beneman in Vragender. Met medewerking van het smartlappenkoor ‘Lach en ‘n traan, uit Lichtenvoorde, o.l.v. Xandra Storm. Daarna nog heerlijk gegeten. Iedereen heeft genoten!

Voor meer foto’s: klik op de foto!

Open Tafel

Iedere derde vrijdag van de maand eten wij met een groepje mensen in de Johanneshof. Door verhuizing en ziekte zijn er een aantal plaatsen vrij aan tafel. Nu is onze vraag: zijn er alleenstaanden of echtparen die gezellig met ons mee willen eten ? De kosten zijn € 5,00 per persoon.

De eerstvolgende Open Tafel is op 21april a.s.

Hebt u belangstelling, geef u dan op bij :

Joke Lensink, tel. 0630625906 of

Joke Rouwhorst, tel. 373662