Kliederkerk 21 oktober

De Kliederkerk gaat deze keer over ‘kijken met andere ogen’. Deze keer staat het verhaal over de blinde centraal. Met enkele liedjes en videofragmenten kijken we naar dit verhaal en hoe we naar elkaar kijken. Aan ideeën geen gebrek. Knutselen, een spelletje, wat lekkers? Het zou allemaal zomaar kunnen. Maar wat het precies wordt? Dan is er maar één mogelijkheid: zelf komen! lees verder…

Bijbelzondag 21 oktober

In de landelijk opzet wordt dit jaar in kerken in Nederland en Vlaanderen de Bijbelzondag gehouden op 28 oktober. In onze Johanneskerk lopen we hier op vooruit. Zondag 21 oktober is er om een 10.00 een kerkdienst met medewerking van vrijwilligers van het Nederlands Bijbelgenootschap.

Bijbelzondag heeft dit jaar het thema ‘Met andere ogen’. We willen mensen uitnodigen op Bijbelzondag eens op een andere manier naar de Bijbel te kijken. In een Bijbelverhaal zit namelijk meer dan je op het eerste gezicht ziet. Deze zondag behandelen we het bekende verhaal van Bartimeüs (Marcus 10: 46-52).

Hans Hinkamp

Startzondag 23 september

Wat een gezellige, inspirerende, smakelijke Startzondag. Na een mooie kerkdienst was er tijd voor ontmoeting, een binnen en buiten activiteit (puzzels). Een smakelijk buffet (warm en koud) maakte het helemaal af! Complimenten voor de organisatoren, die er veel tijd aan besteed hebben!

Hulde!

Kerkproeverij 2018

Na een eerste kennismaking met het fenomeen Kerkproeverij afgelopen winter willen wij dit mooie initiatief, om openheid te geven aan onze kerk, graag een vervolg geven. ‘Wij’ zijn: Willie Geessink, Bert Baarsma, Ans Staring en Hans Hinkamp. lees verder…

Hella’s verhalenhuis

Hella van der Wijstop donderdag 11 oktober 20.00 – 22.00 uur in de Johanneshof

Wie ben jij? Het is de mooiste vraag om te stellen en de moeilijkste om te beantwoorden. En toch is die de leidraad tijdens een bijzondere avond in Hella’s Verhalenhuis. Op een leuke, interactieve wijze nodigt Hella je uit om een stuk van jouw levensverhaal te delen. Maar ze zal ook veel vertellen over haar eigen ontmoetingen, zoals ze die tien jaar lang had in KRO De Wandeling, in RKK Kruispunt en Brandpunt. En nog altijd heeft als tv-presentator van Geloof een Hoop Liefde, Ik Mis je en De Nieuwe Dag. Ook in PLUS Magazine schrijft ze regelmatig haar verhalen. lees verder…

Expositie in de Johanneshof

Hallo beste jij, Ik ben Luuk Smees, 16 lentes jong, Lichtenvoordenaar en ben onmeundig creatief als ik anderen moet geloven.
Een ding is zeker, ik vind het vooral leuk om creatief bezig te zijn.  lees verder…

Kort programma Vorming & Toerusting

In de kerkdienst op de Startzondag, op 23 september, zal ook het nieuwe programmaboekje van Vorming & Toerusting gepresenteerd worden. Van verschillende kanten kregen we (en dat doet ons goed!) al belangstellende vragen over het nieuwe boekje. Daarom in deze Op Weg al vast een kort overzicht van een aantal activiteiten. Dus pak uw agenda en hou de avonden van uw interesse vrij! lees verder…

Slotmiddag PVG

Afsluitende heel gezellige middag van de PVG bij restaurant Beneman in Vragender. Met medewerking van het smartlappenkoor ‘Lach en ‘n traan, uit Lichtenvoorde, o.l.v. Xandra Storm. Daarna nog heerlijk gegeten. Iedereen heeft genoten!

Voor meer foto’s: klik op de foto!

Open Tafel

Iedere derde vrijdag van de maand eten wij met een groepje mensen in de Johanneshof. Door verhuizing en ziekte zijn er een aantal plaatsen vrij aan tafel. Nu is onze vraag: zijn er alleenstaanden of echtparen die gezellig met ons mee willen eten ? De kosten zijn € 5,00 per persoon.

De eerstvolgende Open Tafel is op 21april a.s.

Hebt u belangstelling, geef u dan op bij :

Joke Lensink, tel. 0630625906 of

Joke Rouwhorst, tel. 373662