Passion Achterhoek in de Hamelandhal

De afgelopen drie jaar werd de Passion Lichtenvoorde gehouden in en rond het gebouw van het Marianum. Omdat de creatieve ambities steeds hoger werden is de “Stichting Passie voor Cultuur en Maatschappij”, verantwoordelijk voor de organisatie, op zoek gegaan naar een grotere accommodatie.

De editie van 2019 zal onder de naam Passion Achterhoek plaatsvinden in de Hamelandhal.

Voor dit doel wordt de “oude” sportzaal omgebouwd tot een sfeervolle theaterzaal compleet met groot podium en professionele voorzieningen voor belichting en geluid. Voor het publiek komen er gerieflijke stoelen met vanaf elke plaats een goed zicht op het podium. Bovendien zorgt ZSOM ervoor dat op grote schermen naast het podium camerabeelden worden geprojecteerd waardoor ook details zichtbaar worden.

Verhaal in concertvorm

De Passion vindt zijn oorsprong in het lijdensverhaal-van-toen maar daar blijft het niet bij. In korte gespeelde scenes zien we de mens achter de hoofdpersonen met een eigentijds verhaal worstelen over goed en kwaad, vertrouwen, verraad en vergeving! Met welke idealen, twijfels of angsten gaat hij door het leven? Wat doen mensen als ze hun droom niet waar kunnen maken? En omgekeerd: Wat doet het met je als mensen je wel zien staan, je in je waarde laten, je letterlijk en figuurlijk aanspreken? Het spel met de daar doorheen verweven eigentijdse popsongs afgewisseld met muziek en klassieke melodieën krijgen in deze Passion ineens een nieuwe betekenis. Op die manier wordt de voorstelling een actueel verhaal in concertvorm.

Na drie zeer geslaagde uitvoeringen in de afgelopen jaren is het ook dit jaar weer gelukt een nieuwe eigentijdse inkleuring te geven aan een oud verhaal.

De bijbehorende stille tocht, voorafgaand aan de uitvoering in de Hamelandhal vertrekt bij de St. Bonifatiuskerk. Velen hebben het als een heel bijzonder moment ervaren om mee te lopen in de stoet. Iedereen is vrij om een eigen invulling te geven aan deze gezamenlijke stille tocht.

Regionaal talent

De hoofdrolspelers komen deels uit de gemeente Lichtenvoorde: Johan Kersjes, Arjan Visser en Martin Hogenkamp (3 farizeeërs), Aad Witteveen (Pilatus).

Uit andere plaatsen in de regio: Jop Geven (Jezus) en Babette Zwetsloot (Maria Magdalena) beiden uit ’s-Heerenberg, Dike van den Berg (Maria) en Marchel Chevalking (Petrus) beiden uit Doetinchem en Peter van der Kemp (Judas) uit Silvolde.

Muziek en zang: Slagmaols (o.l.v. Jos Taken), de koren Gaudio en Stadskoor Bredevoort (o.l.v. Dineke de Roo), de Band (leerlingen en oud-leerlingen van het Marianum onder leiding van Peter Krabbenborg), Laura van Kaam (winnares Voice Kids 2013, Dinxperlo).

Maandag 15 april 2019

Start stille tocht: 19.30 u bij de St. Bonifatiuskerk

Start voorstelling: 20.00 u in de Hamalandhal

Tickets via Foto Primeur op de markt in Lichtenvoorde of via internet op: www.passionachterhoek.nl