Muzikaal Pinksterfeest in de Johanneskerk!

Pinksteren is het feest van de kerk. Je zou het zelfs de geboorte van de kerk kunnen noemen. Daarbij horen natuurlijk kadootjes.

In de kerkdienst op zondag 9 juni, om 10.00 uur in onze Johanneskerk, horen we hoe God die kleine groep volgelingen van Jezus kado’s geeft: inspiratie en geloofstaal. Met veel verwondering en dankbaarheid pakt men deze geschenken uit. Het begin van het evangelie dat de hele wereld over gaat. Dat eerste Pinksterfeest werd zo een heel bijzonder feest.

Dit Pinksterfeest willen ook wij niet achterblijven en pakken deze keer extra uit! Het wordt een swingende, feestelijke, enthousiaste kerkdienst. Want in de kerkdienst hebben we een fantastische zangeres te gast: Jeannine la Rose.

Foto: Gino Deira

Ze speelde mee in grote landelijke bekende musicals, zoals Mary Poppins en Hair. Onlangs werd haar kwaliteit ook bij het grote publiek erkend door de onderscheiding met de Musical Award, bij het Musical gala, voor de beste vrouwelijke bijrol met haar vertolking van Sofia in de musical ‘The Color Purple’. Niet zomaar een zangeres dus!

Maar behalve dat ze geweldig kan zingen weet ze ook als geen ander mensen enthousiast te maken. Bij de landelijke inspiratiedag voor de Kerkproeverij kreeg ze de hele zaal moeiteloos mee. Een reden om te  proberen haar, vanuit Purmerend, naar Lichtenvoorde te halen. Dat is nu gelukt. Een unieke kans voor een unieke kerkdienst!

Deze kerkdienst past in het kader van de AKZ-kerkdiensten: Anders Kerk Zijn (zoals bijv. ook onze TOP2000 kerkdienst).

Voorganger is ds. Hans Hinkamp en diverse gemeenteleden zullen aan de kerkdienst meewerken. Pinksteren: een feest om samen te vieren! De entree is, net zo als de koffie na afloop, vanzelfsprekend gratis. Iedereen is van harte welkom!