Lichtenvoorde aan Zee

Zondag 30 juni was het even Lichtenvoorde aan Zee. Vanaf de Johanneskerk vertrok, om zeven uur ’s ochtends, een bus met 35 belangstellenden naar de oud katholieke kerk in Egmond aan Zee. Nadat pastoor Rudolf Scheltinga in februari naar de Johanneskerk kwam om mee te werken aan een bijzondere kerkdienst volgde een uitnodiging om naar de St. Agnes parochie in Egmond aan Zee te komen. Niet lang daarna werd een bus geregeld voor een dagje ‘Lichtenvoorde aan Zee’.

Het werd een heel positieve ontmoeting van oost en west, en van protestant en oud katholiek. Dominee Hans Hinkamp verleende medewerking aan de kerkdienst. Na de ingetogenheid van een aansprekende kerkdienst was er volop gezelligheid bij de koffie en een lunch aangeboden door de parochie.

In de middag stond er de mogelijkheid voor een bezoek aan de KNRM, de reddingsmaatschappij, op het programma. Hier werd dankbaar gebruik van gemaakt. Daarna zochten velen het strand op voor een wandeling, of om even pootje te baden. Het zonnige weer werkte prachtig mee. Aan het eind van de middag werd het hele gezelschap uitgezwaaid door pastoor Scheltinga. Een klein begin groeide op deze wijze uit tot een prachtige ervaring voor mensen in Egmond aan Zee en voor één dagje ook even Lichtenvoorde aan Zee. Voor de foto’s: klik hier