Openluchtdienst in de streektaal

Zondag 18 augustus is er een AKZ-dienst: Anders Kerk Zijn. Deze keer gaan we er met z’n allen op uit. De dienst is deze keer namelijk niet in de Johanneskerk en niet om 10.00 uur maar om 11.00 uur. Bezoekers bij de Johanneskerk zullen worden doorverwezen.

We zijn deze ochtend te gast bij Camping Woltas van Martin en Harriët Hulshof. Er is ruim plaats om heel wat mensen te ontvangen. Zoals iedereen gewend is bij de Johanneskerk is er na afloop van de dienst koffie, thee en limonade voor de kinderen. Er zal worden gezorgd voor de nodige zitgelegenheid maar de eigen tuinstoel mee nemen zit altijd goed!

‘Hoe doen jullie dat dan met de muziek?’ was één van de eerste vragen. Daarvoor hebben we de hulp ingeroepen van o.a. muziekgroep Nootzaak. Nootzaak is een groep muzikanten die in wisselende samenstelling kerkdiensten maar ook andere bijeenkomsten muzikaal aankleden. Het instrumentarium is zeer veelzijdig van zang, piano, kerkorgel, keyboard tot gitaar, basgitaar drums, bügel, trompet, bluesharp en mandoline.

Niet alleen de samenstelling en instrumenten zijn variabel, ook het repertoire is zeer wisselend en afgestemd op het thema van de dienst of bijeenkomst. Van Vivaldi tot blues, van pop tot ingetogen meerstemmig gezongen ballads. Nederlands, Aaltens dialect of Engels. Kortom: Nootzaak is van alles, als het maar met muziek te maken heeft!

Voorganger is ds. Hans Hinkamp. Het thema voor deze bijzondere dienst is ‘de boer op’. Of ‘krang’? Of ‘attamottamotta’? Of? Anders gezegd: daar gaan we met een groepje liefhebbers en de muziekgroep nog wat over ‘hassenswaaien’ (brainstormen dus!). Heeft u nog een suggesties laat het ons weten.

Bij minder goed weer is er onder een overkapping ruimte om droog te zitten. De kerkdienst begint om 11.00 uur. Camping Woltas is te vinden aan de Zieuwentseweg 53 in Zieuwent (tussen Lichtenvoorde en Zieuwent). Iedereen is van harte welkom!