Kerkproeverij 2019 – Heel de kerk bakt!

Zondag 10 november organiseert de Johanneskerk weer de Kerkproeverij. Een mooie gelegenheid om eens iemand uit te nodigen voor een bezoek aan onze kerk. Deze keer is het thema: Heel de kerk bakt, echte liefde proef je! Een mooie verwoording in de breedste zin van het woord.

Na de dienst staat er namelijk een tafel vol eigengebakken taarten klaar. Met liefde bereid, en dat proef je. Oprechte (naasten) liefde proef je ook, dat kun je voelen. Dat hoeven geen grote taarten, ik bedoel gebaren te zijn. Natuurlijk komt dominee Hinkamp die ochtend met een toepasselijke preek, dat is gesneden koek voor onze dominee! De muzikale kers op de taart wordt verzorgd door het welbekende Kleinkoor Second Edition. De officiële uitnodiging voor deze bijzondere kerkdienst ontvangt u uiteraard nog.

Laat je (naasten) liefde zien, nodig iemand uit en kom kijken wat de Johanneskerk ervan gebakken heeft!

Wat is Kerkproeverij?

We zijn wel vaak gastvrij als kerk, maar zijn we ook echt uitnodigend?

Kerkproeverij is gebaseerd op het Engelse Back to Church Sunday. Dit is een initiatief van Michael Harvey (auteur van ‘Meer dan welkom’) dat inmiddels wereldwijd succes heeft. Kerkproeverij vormt dé gelegenheid om iemand die je kent persoonlijk uit te nodigen naar een toegankelijke kerkdienst die speciaal voor hen is georganiseerd. Om zo geheel vrijblijvend te proeven aan het geloof. Dit kunnen mensen zijn in je omgeving die al een poos niet meer in de kerk zijn geweest, of die weinig met het geloof (denken te) hebben. Het daagt de kerk ook uit om eens stil te staan bij hoe de viering overkomt voor gasten.

Ook als je als gelovige zelf misschien even niet zoveel meer hebt met ‘de kerk’, kan Kerkproeverij juist een aanleiding zijn om je te laten verrassen. Door mede-gelovigen, door te bezinnen op wat geloof betekent voor jou, door jezelf uit te dagen om (toch) iemand uit te nodigen, door biddend het gesprek aan te gaan. Met de ander, met jezelf, met God.

Met deze landelijke campagne van Kerkproeverij willen we de verbinding aangaan en het uitnodigen faciliteren voor kerken. Vorig jaar vond met succes de eerste editie van Kerkproeverij plaats. Honderden kerken participeerden en deden een uitnodiging aan mensen in hun omgeving. Dit jaar gaan we opnieuw een Kerkproeverij organiseren. Het staat deelnemende kerken vrij om een eigen datum te kiezen voor hun Kerkproeverij. De initiatiefnemers en deelnemende partners willen met Kerkproeverij een beweging in gang te zetten waarin een cultuur van uitnodigen centraal staat.

Kerkproeverij is een samenwerking van de Raad van Kerken, IZB, Alpha Nederland en MissieNederland. Mediapartners zijn de EO en KRO-NCRV.

Uitnodigen Kerkproeverij

Voor de Kerkproeverij zijn voldoende uitnodigingskaarten besteld. Neem er wat mee uit de Johanneshof. Nodig (met of zonder kaart) voor deze dienst iemand uit om een keer mee te gaan naar de kerk!

Er zijn veel oordelen en vooroordelen over kerken, en wat er wel of niet gebeurt (of zou moeten gebeuren). De Kerkproeverij is dan een mooie gelegenheid om zelf een kijkje te nemen, zonder verplichtingen. De Kerkproeverij: aangenaam en smakelijk kennismaken.