AKZ-dienst 11 juni: een muzikaal verhaal!

Zondag 11 juni, 10.00 uur, wordt het een heel muzikale AKZ-dienst. We zijn heel blij dat we Martin Hogenkamp te gast hebben. Deze veelzijdige tenor neemt ons mee in musicalklassiekers, zoals uit Les Miserables. Maar ook liederen van Leonard Cohen en een unieke uitvoering van ‘The Rose’.

Martin Hogenkamp zette eind jaren 60 en begin jaren 70 als 13-jarige, zijn eerste stappen op het muzikale pad bij De Notenkrakers in Zieuwent. In de jaren 80 lag het accent op operette. Bij het Winterswijks Muziek Theater (bekend van de Steengroeve voorstellingen) vertolkte hij vele rollen in grote producties. Daarnaast verwierf hij bekendheid door zijn deelname aan de Soundmixshow (finaleplaats) en het programma Una Voce Particolare, van Ernst Daniël Smid. In januari van dit jaar, stond hij in schouwburg Amphion op de planken in Reflections @Leonard Cohen

In de Johanneskerk komen er prachtige liederen voorbij uit het veelzijdige repertoire van Martin Hogenkamp. Voorganger ds. Hans Hinkamp zal het een en ander omlijsten met een muzikaal verhaal, waarin geloof, hoop en liefde een rol zullen spelen. Voldoende ingrediënten voor een bijzondere en boeiende kerkdienst, die ook nog eens klinkt als een klok! Dus mis het niet. Iedereen is van harte welkom!

Kliederkerk zondag 11 juni

Zondag 11 juni is er in de Johanneshof weer een leuke activiteit voor de kinderen: de Kliederkerk. Dit is een speels programma voor kinderen en hun ouder(s) of begeleider(s). Het is gericht op kinderen van 0 tot 12 jaar. De Kliederkerk is voor iedereen, of je nu wel of niet bij de kerk hoort. Op het menu staat een creatief en eigenwijs programma, met een Bijbels verhaal en afsluitend een gezellige maaltijd.

Waar het deze keer over gaat is nog even afwachten. Maar dit kun je in ieder geval verwachten: met enkele liedjes, een vertelling, videofragmenten en heel veel knutselen (al dan niet kliederen) wordt er aan de slag gegaan met het thema. Aan ideeën geen gebrek. Knutselen, een spelletje, wat lekkers? Het zou allemaal zomaar kunnen. Maar wat het precies wordt? Dan is er maar één mogelijkheid: zelf komen!

De Kliederkerk is op zondag 11 juni, ‘s middags van 16.00 – 18.00 uur in de Johanneshof. Om te weten hoeveel mensen er komen is het handig om je vooraf aan te melden. Graag naam en aantal personen doorgeven vóór 10 juni, via het emailadres: info@pkn-lichtenvoorde.nl. De deelname is gratis.

Jongerenkerk op 10 juni

Zaterdag 10 juni, om 17.00 uur (tot 19.00 uur), is de Johanneshof weer het startpunt voor een  verfrissende Jkerk. De Jongerenkerk (Jkerk) is bedoeld voor jongeren vanaf 11 t/m 15 jaar. Het is een speelse kennismaking met de wereld van geloof en kerk. De vorige keer was het in ieder geval erg gezellig.

Het recept? Men neme wat te kijken, wat bezinning, enige spelvormen, een beetje onderlinge competitie, en een flinke portie gezelligheid. We sluiten af met een smakelijk hapje! Eet smakelijk! Oh ja, je kunt natuurlijk ook iemand meenemen, want met meer is alleen maar leuker. Toch?

Het precieze programma blijft nog even een verrassing! Wél graag even aanmelden voor 8 juni, zodat we weten hoeveel deelnemers we kunnen verwachten. In ieder geval: zet het al vast in de agenda! Je kunt je aanmelden via e-mail bij: info@pknlichtenvoorde.nl
De deelname is gratis. Graag tot ziens!

Stilte in beeld

Elbert Brethouwer is een fotograaf uit Bredevoort. Hij maakt foto’s in de Achterhoek en is daarbij op zoek naar beelden die rust en stilte uitstralen. Het thema van zijn fotografie is ‘onthaasten’ en zijn missie is het om rustpunten te delen met anderen. 

In zijn foto’s is niet het onderwerp het belangrijkste; het mag een beeld van iets heel eenvoudigs en alledaags zijn, als de sfeer van de foto maar rust uitstraalt.

De kijker moet aan het beeld kunnen zien dat het plaatje gemaakt is op een stille afgelegen plek of op een tijdstip dat er verder niemand in de buurt was. De rust en stilte in het landschap en in de natuur in de Achterhoek komen in zijn foto’s terug. De beelden zijn vaak vastgelegd op zandwegen of karrensporen tussen de weilanden in de buitengebieden in de Achterhoek of in één van de mooie natuurgebieden in de omgeving.

Elbert houdt zich voornamelijk bezig met het maken van landschapsfoto’s, natuurfoto’s en sfeerplaatjes van details of eenvoudige zaken in de regio. De expositie bestaat uit een hele kleine selectie uit zijn portfolio. Even weg uit de dagelijkse drukte en genieten van soms heel eenvoudige zaken heel dichtbij.
Op de website foto.by-ehb.nl is meer informatie over de fotograaf en zijn werk te vinden.

Foto: Elbert Brethouwer

Stiltewandeling 10 juni

Nog eentje dan… Voor de vakantietijd begint (natuurlijk een rekbaar begrip!) trekken we nog een keer de stoere stappers aan voor een stiltewandeling. Voor wie het (nog) niet kent hier de omschrijving.Het is een heel mooie ervaring om in een groep in stilte te genieten van de mooie Achterhoekse natuur.  Het wandeltempo is iets minder dan vijf km/uur. We beginnen altijd met een gedicht ter bezinning en wandelen deze keer zo’n drie kwartier in stilte. Op onze pauzeplek staat de koffie en wat lekkers voor ons klaar. Na de pauze lopen we in ong. een half  uur samen terug naar de startplaats.

Vertrek: Om 13.30 uur verzamelen we in de Johanneshof. Van hieruit rijden we gezamenlijk naar het beginpunt van de wandelroute. Waar precies? Dat laten we graag een verrassing zijn.

Deelnamekosten € 5,-.
Graag contant betalen in de Johanneshof.
Opgeven uiterlijk de dag voor de wandeling,
via: info@pkn-lichtenvoorde.nl

Muzikale Pinksterviering: een nieuw begin | zondag 28 mei

Pinksteren: een nieuw begin! (met muziek van o.a. Sandra Vanreys)

Pinksteren is het feest van de geboorte van de kerk en vooral het feest van het evangelie dat vanaf dat moment de hele wereld over zal trekken.

Wij mogen in een lange rij, door heel de kerkgeschiedenis heen, daar een schakel aan toevoegen.

lees verder…

Kerkdienst 14 mei

Anders dan afgekondigd in Op Weg is de voorganger in de kerkdienst op 14 mei niet mevr. N. Hengeveld. De dienst wordt ingevuld door gemeenteleden. Willie Geessink en Ab Twigt hebben de leiding en zullen ons verrassen met een aansprekende dienst.

AKZ-dienst 7 mei: Leef de vrijheid!

Zondag 7 mei staat de kerkdienst in het teken van het vieren en gedenken van de vrijheid. Het thema is dan ook: Leef de vrijheid!

Dat vrijheid een heel kostbaar goed is zal duidelijk zijn. Maar behalve het recht op vrijheid geeft het ook de verplichting om naar elkaar om te zien, vooral naar de meest kwetsbaren. Is dat niet precies wat Jezus ons in het evangelie heeft voorgehouden? In de dienst kijken we naar een kort videofragment van de Oorlogsgravenstichting, over het belang van samenwerken en over een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Onlangs was dit ook te zien in de lezing in de Johanneshof over: vrijheid, verleden en heden.

We zijn heel blij dat na de corona-jaren voor het eerst de eigen cantorij weer van zich zal laten horen. Gelukkig bleek er genoeg animo om een doorstart te maken!