Activiteiten

Als kerk willen we, letterlijk en figuurlijk, onze deur openzetten. Bezinning en ontmoeting en gezelligheid kunnen daarbij prima samengaan.

Tijd voor ontmoeting is er bij de koffie na de kerkdienst. Daarnaast is er iedere woensdagochtend, van 9.30 – 11.30 uur, een koffie-inloopochtend. U bent van harte welkom voor een praatje, een goed gesprek, of een spelletje.

Op het gebied van bezinning (en nog meer ontmoeting) is er een werkgroep, Vorming en Toerusting, die jaarlijks zorgt voor een attractief programma, met boeiende sprekers, interessante onderwerpen, en gespreksavonden. Er is een aanbod voor jong en oud. We kijken graag over kerkmuren heen, want we staan open voor ontmoeting in de volle breedte van de oecumene en daarbuiten. Om het programma in te zien: klik hier…

De Protestantse Vrijwilligersgroep (PVG) organiseert ieder jaar een aantal seniorenmiddagen.

Voor de kinderen is er naast de kindernevendienst in de kerkdienst de Kliederkerk. Dit is een eigentijdse vorm voor kinderen en hun (groot)ouders. De kliederkerk duurt ongeveer 2 uur. Het bestaat uit drie delen: samen ontdekken, samen vieren, samen eten.

Eerst gaan we spelenderwijs aan de slag met een bijbelverhaal. Na een uur samen ontdekken komen we in een kring voor het tweede deel: samen vieren. We sluiten af met deel drie: samen eten. Het is misschien geen driegangenmenu (alhoewel?) maar wel héél gezellig. Met z’n allen aan tafel, jong en oud, en dan lekker smikkelen en smullen. De deelname is gratis.

Actuele informatie is te vinden op deze website (onder nieuws) en/of op de facebookpagina van de Protestantste Gemeente Lichtenvoorde.

 

Share