Johanneshof

Multifunctioneel

De Johanneshof is een multifunctioneel gebouw waarin vele verschillende activiteiten mogelijk zijn. Op de begane grond zijn vier ruimtes beschikbaar, waarvan de twee grootste zaaldelen kunnen worden samengevoegd tot één grote ruimte die plaats kan bieden aan meer dan 150 personen. Op de bovenverdieping zijn er twee ruimtes.

johanneshof

De Johanneshof is iedere woensdagochtend open voor een inloopochtend. Iedere zondag staat na de kerkdienst de koffie, thee (en limonade voor de kinderen) klaar. Diverse koren maken van de Johanneshof gebruik voor hun repetities. Daarnaast hebben ook andere huurders hun weg weten te vinden. Wilt u weten hoe het er van binnen uitziet? Kom dan zelf kijken, of klik hier…

Wilt u gebruik maken van de mogelijkheden van de Johanneshof? Dat kan. De ruimtes zijn ook voor verhuur beschikbaar. Hiervoor kunt u contact met ons opnemen. Klik hier…

Adres: Johanneshof, Rentenierstraat 9, 7131 DK Lichtenvoorde, tel 06 – 21 37 62 37

Voor routegegevens: klik hier…

Een stukje geschiedenis

De officiële opening vond plaats op 17 september 2009. Het heeft niet alleen heel wat graafwerk maar ook heel wat voeten in de aarde gehad voor het zover was. In de voorgaande tien jaar is er heel wat nagedacht over de toekomst van de kerk en de plaats van de kerk als gemeenschap in de samenleving. Op beide terreinen zijn er de nodige ontwikkelingen geweest; ook binnen de kerk staat de tijd niet stil.

Twee kerken werden één. De gereformeerde kerk en de hervormde gemeente gingen samen in één kerkvereniging tot Protestantse Gemeente Lichtenvoorde. Voor één kerkelijke gemeente hadden we eigenlijk teveel jassen. Daaruit groeide de wens naar een passende jas. En die kwam er! Maar er moesten wel offers voor gebracht worden. Er moest afstand gedaan worden en afscheid genomen van een stuk tastbaar verleden. Zeker voor de toen nog gereformeerde kerkleden was dat een proces waarbij de pijn zeer zeker voelbaar was. We hebben als gemeenschap de tijd genomen om hier ruimte aan te geven.

Er werd gepraat en overlegd. Een gebouwencommissie werd ingesteld om alle behoeften en wensen bijeen te brengen, waarin men op uitstekende wijze geslaagd is. Het uiteindelijke resultaat mag zich zeker laten zien. We hopen dan ook dat heel veel mensen de weg zullen weten te vinden naar de Johanneshof.

U bent van harte welkom!

 

Share