Pastores

Hans Hinkamp – predikant Protestantse Gemeente Lichtenvoorde

Mijn geboortejaar is 1962 en mijn wieg stond in Bredevoort. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen. Sinds 1995 ben ik als predikant werkzaam in Lichtenvoorde. Eén van de mooie dingen van mijn werk als predikant vind ik dat je wat voor mensen kunt betekenen in vaak heel uiteenlopende situaties. Daarnaast vind ik het belangrijk om kerk te zijn in deze tijd, een kerk die midden in het leven staat. In de eredienst wil ik naast de bekende vormen van weleer (die hun waarde hebben bewezen) graag werken aan een stukje vernieuwing; van vieringen in het Achterhoeks dialect tot gebruik van moderne multimediatechnieken.

Officieel ‘staat’ een dominee in zijn of haar gemeente. Maar toch is het meeste werk zittend. Om wat lichaamsbeweging te hebben mag ik graag wat sporten.

Wie contact met mij wil opnemen kan dat doen door mij aan te spreken, te bellen of te mailen op. (Zie onder ‘Informatie, Adresgegevens’)

Mevr. Gaatske Braam – Posthumus – kerkelijk werker

Van Drogeham in Friesland, waar ik getogen ben, kwam ik in 1974 in Borculo terecht als onderwijzeres, waar ik van 1974-1980 deel uitmaakte van het onderwijsteam van de Christelijke Lagere School. Door de interesse van vele gemeenteleden voor theologie werden in veel plaatsen de cursus ‘Theologische Vorming voor Gemeenteleden’ gegeven, dit door enthousiaste predikanten.. Vanaf 1989 heb ook ik deel genomen aan deze cursus en wel in Deventer.

Deze cursus heeft mij geprikkeld om in 1995 de HBO opleiding Theologie in Enschede (dependance van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden) te volgen. Het was een boeiende studie. Een studie waarin je kennis maakte met verschillende theologische opvattingen

en waar je elkaar respecteerde. Tijdens mijn pastorale stage ontmoette ik veel mensen met hun eigen visie op leven en geloven. Het was en is bijzonder dat mensen hun zorg, verdriet, blijdschap, het verhaal van hun leven met je willen delen. Dat er vertrouwen is en ik een stukje mee mag lopen op de levensweg.

Zoals in Hengelo (O), waar ik sinds 2004 parttime werkzaam ben in het ouderenpastoraat, hoop ik er ook voor u in Lichtenvoorde te zijn, als iemand die tijdens bezoeken een sfeer hoopt te creёren waarin u zich veilig en begrepen voelt.

Wie contact met mij wil opnemen kan dat doen door mij aan te spreken, te bellen of te mailen op. (Zie onder ‘Informatie, Adresgegevens’)

Wijkindeling

De wijken worden begrensd door de rode lijnen. De zwarte lijn markeert de indeling van de wijken van de predikanten en kerkelijk werker. Wilt u iets laten weten? Neem dan contact op met uw wijkouderling of wijkcoördinator, of uw wijkpastor. Voor vragen over de wijkindeling kunt u terecht bij de ledenadministratie.

Voor de wijkindeling als grote afbeelding: klik hier… (of op de afbeelding)

 

 

Share