Lezing: Geloof, hoop en ziekte

Donderdag 29 oktober, om 19.30 uur, organiseert de commissie Vorming en Toerusting een avond met als thema: Geloof, hoop en ziekte. Is er een verband en valt er uit theologisch oogpunt iets over te zeggen? Ds. Hans Hinkamp zal hier op ingaan. De avond vindt plaats in de Johanneskerk en is ook thuis te volgen via kerkdienstgemist.nl bij de protestantse gemeente Lichtenvoorde.

Dagelijks worden we bepaald bij de gevolgen van het coronavirus. In het dagelijks leven, in de kerk, in verzorgingshuizen, in de economie, overal is de invloed nadrukkelijk aanwezig. Vanuit de kerkgeschiedenis en de Bijbel zijn er diverse opmerkingen te maken als het gaat om ziekte en gezondheid en hoe daar mee om te gaan. Verwacht geen afgerond geheel of pasklare antwoorden, want die zijn niet te geven. Iedereen is vrij om een eigen mening te hebben. Misschien dat deze avond kan helpen om een doordacht beeld te vormen.

In een korte lezing maakt ds. Hans Hinkamp een rondgang langs een aantal gedachten. Adam en Eva komen ter sprake, evenals Mozes en Jezus. En wat te denken van het begrip gebedsgenezing en ziekenzalving? Al met al: voldoende stof tot nadenken. Geïnteresseerd? Er is in de kerk plaats voor maximaal 30 personen. U kunt een plaats in de kerk reserveren door u aan te melden via email naar: info@pkn-lichtenvoorde.nl
Iedereen is van harte welkom!