Open Monumentendag en Bloemencorso

“De tijd wordt weer even teruggedraaid”. Onder deze noemer hebben de stichting Vrienden van de Johanneskerk, de stichting Passie voor Cultuur en Maatschappij en de ZSOM de handen ineengeslagen en houden zaterdag 11 september van 10.00 uur tot 16.00 uur en zondag 12 september van 12.00 tot 18.00 uur open huis in de Johanneskerk.

Tijdens dit open huis kunt u zaterdags nog de laatste bloemen mee helpen plakken op ons kunstwerk waarmee wij zondags deelnemen aan De KunstRoute. Ook zal zowel zaterdag als zondag doorlopend een 20 minuten durende film worden vertoond met de hoogtepunten van het Bloemencorso 2019. 2019 het jaar voor corona en het jaar dat de corsowagens nog door Lichtenvoorde trokken met WEET U HET NOG? Lansink-Bluiminck met Chocolade als grote winnaar.

Als oudste gebouw in Lichtenvoorde (1648) neemt de Johanneskerk ook deel aan de Open
Monumentendag. De kerk kent een rijke historie binnen haar muren, zoals het glas in lood raam met
de wapenschilden waarmee de historie van Lichtenvoorde in beeld wordt gebracht, het graf van de
freule van Dorth die in Winterswijk was gefusilleerd nadat ze tegen de Franse overheersers had
gerebelleerd., het orgel, de preekstoel, de toren, de klokken etc. De mogelijkheid voor u om weer
even terug te gaan in de tijd.

Actueel wordt de kerk nog altijd gebruikt door de Protestantse gemeente. U bent van harte uitgenodigd een kijkje te komen nemen in de kerk voorzijde Rentenierstraat 9 of
achterzijde aan het Hof. De koffie staat klaar en de toegang is gratis!