Geef de Johanneskerk de toekomst!

Vrijdag 22 januari tot en met vrijdag 5 februari 2021 staat in het teken van Actie Kerkbalans. We willen iedereen van harte uitnodigen om weer deel te nemen aan deze actie. Met elkaar kunnen we veel betekenen voor de samenleving waarin iedereen juist nu veelal op zichzelf is aangewezen.

De coronacrisis had, en heeft, grote gevolgen. Niet alleen voor die samenleving, ook voor ons als kerk. Nabijheid in de anderhalve-meter-samenleving vroeg om de nodige aanpassingen. Samenkomen zoals we gewend waren kon even niet meer. Het omzien naar elkaar moest ineens heel anders worden vormgegeven. Vanuit het oogpunt ‘wat kan er wèl’ hebben we hier zo goed mogelijk op ingespeeld met online kerkdiensten, berichten in de Elna en op Facebook, ansichtkaarten en natuurlijk het prachtige memoryspel.

Deze nieuwe manier van omzien naar elkaar bracht extra kosten met zich mee die we zonder enige aarzeling op ons hebben genomen. Anderzijds waren er minder inkomsten door het wegvallen van het collecteren op de vertrouwde manier. Uw steun in 2021 is daarom van een nog groter belang geworden willen we de Johanneskerk waarborgen voor de toekomst.

We hopen in 2021 weer veel mooie activiteiten op te kunnen starten zoals de AKZ-diensten, een aansprekend programma van Vorming en Toerusting en ontmoeting bij de koffie na de kerkdienst. Activiteiten met inhoud en ontspanning, waar u echt iets aan heeft. Ondanks alle beperkingen van deze tijd hebben we samen laten zien dat de Johanneskerk is blijven omkijken naar elkaar. Iets om trots op te zijn!

Het is belangrijk dat de Johanneskerk van betekenis kan blijven, ook in de toekomst. We hopen dan ook op wat extra financiële steun tijdens de Actie Kerkbalans 2021. Alleen samen geven we de Johanneskerk de toekomst!

De startbijeenkomst in de Johanneshof op vrijdag 22 januari 2021 zal er anders uitzien dan jullie gewend zijn. Wij gaan dit i.v.m. de geldende Corona regels op de volgende manier vorm geven: alle vrijwilligers met achternaam A t/m L kunnen de enveloppen ophalen tussen 18.30 – 19.15 uur. Alle vrijwilligers met achternaam M t/m Z kunnen de enveloppen ophalen tussen 19.30 – 20.15 uur. De enveloppen kunnen op dezelfde wijze weer worden ingeleverd op vrijdag 5 februari 2021. Uiteraard krijgen alle lopers ook nog een uitnodiging met deze informatie.

Alvast erg bedankt voor uw (extra) bijdrage in 2021.