Besluiten inzake coronamaatregelen

Op basis van de aanscherpingen ten aanzien van het coronabeleid heeft de kerkenraad van de Protestantse Gemeente Lichtenvoorde besloten om de kerkdiensten volledig open te stellen voor bezoekers, op vertoon van een coronatoegangsbewijs. Dit is ook van toepassing voor andere kerkelijke activiteiten. Daarmee neemt de kerkenraad de ruimte in acht die in het advies van de landelijke Protestantse Kerk wordt gegeven aan eigen besluitvorming in plaatselijke gemeentes.

Daarbij hebben wij het volgende overwogen:

– Een aanzienlijk deel van onze vaste kerkgangers heeft een kwetsbare gezondheid

– Wij willen dat mensen zo veilig mogelijk de kerk kunnen bezoeken

– Wij willen zoveel mogelijk mensen de gelegenheid geven de kerk te bezoeken

Voor de komst naar de kerk of de Johanneshof verzoeken wij iedereen om tijdig te komen en het coronatoegangsbewijs bij de hand te houden. Daarnaast het verzoek om, ter wille van de gezondheid, bij het verplaatsen binnen het gebouw een mondkapje te dragen en aar mogelijk gepaste afstand te bewaren.