Woord uit de regio – Tegenwind

‘Wij danken U voor al die mooie klanken’

In de coronatijd heb ik maar weinig diensten en vespers gemist en het werd op een gegeven moment best eenzaam in de kerk, zeker in de tijd dat er op zondagochtend niet gezongen mocht worden. Op een doordeweekse dag sloot ik mezelf op in de kerk om de liederen voor de vespers en diensten op te nemen, zodat ze toch op woensdag of zondag konden klinken. Kerkmuzikaal heb ik nog nooit zo hard tegen de wind in hoeven fietsen als in die tijd. Maar ik bleef fietsen! En ik realiseerde me tegelijkertijd heel goed dat het voor u achter het computerscherm nog wel veel eenzamer en moeizamer kon voelen.

Het lied ‘Is niet muziek door U aan ons gegeven’ zongen we in Doetinchem eens in de vier weken in de vesper en als we dat met een paar mensen mochten zingen, dan was dat al een groot feest. En in gedachten hoorde ik dan de hele cantorij dit lied zingen en ik dacht, als we straks weer bij elkaar mogen komen, dan zingen we in ieder geval dit lied. En dat deden we op 20 juli, toen de cantorij weer voor het eerst bij elkaar kwam. Wat een feest!

Later klonk het lied bij ons in de Catharinakerk, gezongen door cantorij en gemeente. We vierden dat we ook weer met ons allen bij elkaar mochten komen en mochten zingen (Wát een feest!).

Dat mooie lied van John Rutter in de vertaling van Sietze de Vries zingt van moed en vertrouwen. Een wijs op wieken, niet tegen de wind in, maar juist gedragen door de wind. Dat wens ik u toe voor nu, voor de komende tijd en voor de eeuwigheid.

Tweede couplet:

Wij danken U voor al die mooie klanken,
voor harmonieën die mij raken in het hart,
een wijs op wieken als een vogel in de morgen,
als stem en instrument mijn nacht ontwart.

Bron: Liefste Lied van Overzee, deel 1, lied 35

Elske te Lindert,