Een uitnodiging tot spiritueel leven met Henri Nouwen | woensdag 31 mei

Een uitnodiging tot spiritueel leven met Henri Nouwen

Onder deze titel zal Barbara Zwaan, op uitnodiging van de Commissie Ontmoeting & Inspiratie, op woensdag 31 mei 2023 een avond verzorgen in de Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopnemingkerk te Beltrum. Vanaf 19.15 uur inloop, aanvang om 19.30 uur.

Wat betekent het om een spiritueel leven te leiden? Hoe is dit te combineren met ons vaak zo rusteloze en hectische bestaan en alle zorgen die er van buiten op ons afkomen? Wat is onze eigenlijke roeping in dit leven? Waar kunnen we de gemoedsrust vinden om naar Gods roepstem te luisteren?

Dat zijn de vragen waarmee priester-schrijver Henri Nouwen (1932-1996) zijn boekje ‘Alles nieuw – Een uitnodiging tot geestelijk leven’ (Tielt, Lannoo, 2000) begint en die de basis vormen van deze bijeenkomst. Samen lezen we enkele passages en gaan na wat die ons te zeggen hebben. Wat betekent het als ‘alles nieuw’ wordt?

Barbara Zwaan is theoloog, werkzaam als geestelijk verzorger en redacteur van Herademing, Tijdschrift voor spiritualiteit en mystiek en het Tijdschrift voor Geestelijk Leven. Ze is docent zingeving, spiritualiteit en geestelijke begeleiding aan de Utrechtse Academie voor Geesteswetenschappen. Regelmatig publiceert ze over Henri Nouwens werk, waarvan ze een kenner en liefhebber is.

Peter Müller

Share