Stilte in beeld

Elbert Brethouwer is een fotograaf uit Bredevoort. Hij maakt foto’s in de Achterhoek en is daarbij op zoek naar beelden die rust en stilte uitstralen. Het thema van zijn fotografie is ‘onthaasten’ en het is zijn missie om rustpunten in de natuur te delen met anderen. 

In zijn foto’s is niet het onderwerp het belangrijkste; het mag een beeld van iets heel eenvoudigs en alledaags zijn, als de sfeer van de foto maar rust uitstraalt.

De kijker moet aan het beeld kunnen zien dat het plaatje gemaakt is op een stille afgelegen plek of op een tijdstip dat er verder niemand in de buurt was. De rust en stilte in het landschap en in de natuur in de Achterhoek komen in zijn foto’s terug. De beelden zijn vaak vastgelegd op zandwegen of karrensporen tussen de weilanden in de buitengebieden in de Achterhoek of in één van de mooie natuurgebieden in de omgeving.

Elbert houdt zich voornamelijk bezig met het maken van landschapsfoto’s, natuurfoto’s en sfeerplaatjes van details of eenvoudige zaken in de regio. De expositie bestaat uit een hele kleine selectie uit zijn portfolio. Even weg uit de dagelijkse drukte en genieten van soms heel eenvoudige zaken heel dichtbij. Op de website foto.by-ehb.nl is meer informatie over de fotograaf en zijn werk te vinden.

Share