Expositie Lidy Niënhuis-Wiegerinck

In onze Johanneshof is weer gratis een nieuwe expositie te bewonderen. Deze keer met prachtige kleurrijke schilderijen van Lidy Niënhuis-Wiegerinck – portret- en dieren schilderen. Een kennismaking.

Al in mijn vroege jeugd was ik veel bezig met potloden en kleurpotloden, maar ook met waterverf. Hier kon ik me uren mee vermaken! Daarna heb ik een aantal jaren weinig getekend en geschilderd, o.a. door studie en andere bezigheden. In de jaren ’90 begon het toch weer te kriebelen om me creatief te kunnen uiten door middel van schilderen en ik nam aquarelleer lessen bij verschillende leraren/leraressen. Ook heb ik andere technieken uitgeprobeerd, zoals schilderen met acrylverf. Het werken met acryl is een techniek waarbij je snel moet werken, omdat anders de verf snel uitdroogt!

Uiteindelijk ben ik in 2003 begonnen met schilderlessen in olieverf bij Atelier The Mad House te Lichtenvoorde, waar ik nog steeds met heel veel plezier schilderlessen volg. Dat plezier heeft ook te maken met het uitwisselen van informatie en ervaring met medecursisten. Ook is het bezoeken van
musea leerzaam. Olieverf ervaar ik op dit moment als het fijnste en prettigste materiaal om mee te werken. Het is fijn om meerdere lagen over elkaar te schilderen en daardoor zijn de kleuren dieper en intenser.

Favoriete onderwerpen die ik meestal schilder, zijn portretten van mens en dier, aan de hand van foto’s. Hierin probeer ik het karakter of de uitstraling van mens of dier te vangen. Toch ga ik voor nog meer uitdagingen om bijvoorbeeld van een aantal foto’s een mooie compositie in een schilderij te krijgen!

We hopen op een grote belangstelling en voel je welkom om deze expositie te bezoeken! De Johanneshof is altijd open na kerkdiensten, op zondagochtend. Iedere woensdagochtend is er een vrije inloopochtend, van 9.30 – 11.30 uur. Iedereen is van harte welkom!

Share