‘Kom es an!’-middag Paleis het Loo

Onder de naam ‘Kom es an!’ organiseert de Johanneskerk diverse leuke, boeiende en gezellige middagen. Op maandagmiddag 16 oktober brengen we in de Johanneshof, in woord en beeld een bezoek aan Paleis het Loo. In 1684 kochten stadhouder Willem III en prinses Mary een klein kasteel: Het Oude Loo. Ernaast liet het jonge echtpaar een nieuw zomerverblijf bouwen: Paleis Het Loo. Meer dan drie eeuwen was Het Loo het zomerpaleis van de Oranjevorsten.

Het huidige paleis Het Loo neemt de bezoekers mee in de tijd en het leven van diverse bewoners. Van pracht en praal tot de eerste sobere douche: er valt van alles te zien! Maar ook buiten het paleis valt er veel te genieten, zoals in de prachtige paleistuin of de koninklijke stallen.

De middag wordt geleid door Hans Hinkamp die niet alleen vertelt over het paleis maar ook over een stukje geschiedenis. Bijzonder aan de Oranje-geschiedenis is dat er twee ‘reeksen’ Willems zijn. Hoe komt men aan de naam ‘Oranje’ en wat is een stadhouder?

De middag begint om 14.30 uur met een kopje koffie/thee. De toegang is gratis. Bij de uitgang is er de mogelijkheid ons te steunen met een vrije gift. Of het nu is voor het onderwerp of voor een stukje gezelligheid: iedereen is van harte welkom!

 

Share