Nieuwe expositie Johanneshof

In de Johanneshof hangt weer een nieuwe expositie. Deze keer schilderijen gemaakt door Esther Fukkink. Ze stel zichzelf even voor.

Mijn naam is Esther Fukkink, geboren en getogen in Aalten en ben werkzaam in de ouderenzorg. Een paar jaar geleden zat ik, vanwege een operatie, genoodzaakt thuis. In die herstelperiode ben ik tijdelijk lid geweest van een online schilderclub. Dit was ontzettend leuk en ik kreeg de smaak te pakken.
Mijn inspiratie haal ik uit tijdschriften, ansichtkaarten, kindertekeningen, eigen foto’s en van internet. Soms schilder ik dingen na, deels na of verzin een eigen invulling n.a.v. een plaatje. Naast acrylverf gebruik ik zo nu en dan andere materialen om de achtergrond mee te bewerken. Dit kan variëren van krantenknipsels tot stukjes touw.

Mijn enthousiasme om te schilderen wordt wel een heel stuk minder zodra het zomerse weer in aantocht is. Dan ben ik liever in de tuin bezig en staat mijn ezel naar stof te happen. Maar zo nu en dan krijg ik weer de kriebels en ziet mijn woonkamer eruit alsof er een bom ontploft is met tubes verf!

Share