Versoepeling kerkdiensten

Met ingang van zondag 4 juli schalen we de mogelijkheden in de kerk weer wat verder op. Er kunnen nu 35 bezoekers in de kerk. We gaan weer wat meer ruimte geven aan de samenzang en na afloop kan ook het tweede kopje koffie weer genuttigd worden. Wat blijft is de 1,5 meter afstand. Wat verder blijft is om bij binnenkomst de aanwijzingen van de ambtsdragers op te volgen.

Xenia

In de vergadering van 7 november 2019 heeft de Diaconie besloten om gedurende een periode van 3 jaar een drietal doelen extra financiële ondersteuning te geven. Naast de Mr. Huberstichting (een opvanghuis voor jongvolwassenen met een meervoudige beperking in Suriname) en Stichting Schuldhulpmaatje in Lichtenvoorde heeft de Diaconie als derde project Stichting Xenia in Leiden gekozen.

Wat is Xenia? Xenia is een logeerhuis/hospice voor jongeren tot 40 jaar met een ongeneeslijke en levensbedreigende ziekte. Dat deze organisatie juist voor de leeftijdscategorie 16 tot 40 jaar hulp biedt, maakt dat zij uniek is: het enige jongerenhospice in Nederland!

lees verder…

Woord uit de regio Snoeien  – Groeien – Bloeien  

Woord uit de regio

– Snoeien  – Groeien – Bloeien –  

Rubriek voor tuiniers!
Jezus zegt: Ik ben de ware wijnstok en mijn Vader is de wijnbouwer. Iedere rank aan mij die geen vrucht draagt snijdt hij weg, en iedere rank die wel vrucht draagt snoeit hij bij, opdat hij meer vruchten draagt.
(Joh. 15: 1 en 2)

lees verder…

Kerkdienst bezoeken weer mogelijk

Na een lange periode van uitsluitend online kerkdiensten is het nu ook weer mogelijk de kerkdiensten in de Johanneskerk bij te wonen. Vanwege het beperkte aantal zitplaatsen en de geldende richtlijnen is hiervoor een reserveringssysteem ingesteld.

Wilt u naar de kerk? Dat kan! Meld u dan tijdig aan (vóór zaterdag 12.00 uur) via de reservering op de website van de kerk: pkn-lichtenvoorde.nl. U krijgt dan op zaterdag bericht of er plaats voor u is. U kunt zich ook telefonisch aanmelden, dit kan bij mevr. Lucy Schutten-Markvoort, ds. Hans Hinkamp, of de scriba dhr. Rinus te Kronnie. De contactgegevens zijn te vinden in kerkblad Op Weg, of op de website pkn-lichtenvoorde.nl.

Op deze manier hopen we u op een verantwoorde manier in de kerk te kunnen ontvangen. Voorlopig zal er worden afgezien van samenzang. Daarnaast zijn de kerkdiensten ook online goed te volgen. U kunt deze zien op de website ‘kerkdienstgemist.nl’ onder ‘PKN Lichtenvoorde’.

Koninklijke onderscheiding Ton van de Giessen

Maandag 26 april mocht Ton van de Giessen als blijk van waardering voor zijn inzet voor maatschappij en kerk een koninklijke onderscheiding ontvangen. Vanuit de Johanneskerk zaten we mede in het complot om Ton te bedanken voor zijn jarenlange inzet in de kerkenraad, zijn inspanningen voor de kerkvereniging, zijn werk binnen de gebouwencommissie, en om van onze kerk een Groene kerk te maken. Wij wensen Ton en zijn vrouw Ellie van harte geluk met deze bijzondere  onderscheiding!

Kerkdienst 18 april

Anders dan aangekondigd zal op zondag 18 april niet mevr. Gerrie Heijnen-Zemmelink voorgaan. Helaas is zij momenteel verhinderd. Gelukkig was onze oud kerkelijk werker mevr. Gaatske Braam direct bereid de opengevallen plaats in te vullen.

Woord uit de regio – The rhythm of life

’s Ochtends springt mijn poes op de vensterbank, miauwt grommend en trekt haar bovenlipjes op: ze ziet een prooi. Ik kijk naar buiten en zie de eksters die in de hoge boom zitten. Ze zijn al vanaf januari bezig een nest te bouwen en kondigen mij een nieuwe levenscyclus aan.

lees verder…

Uiterlijk

We herkenden Hem niet. Qua uiterlijk zag Hij eruit als ieder mens. Zijn Joodse gezin bestond uit ouders, broers en zussen. Hij kwam uit een klein onbekend dorp. Hij was maar een arbeider en werkte met zijn handen. Zijn buren gingen er vanuit dat Hij de zoon van Jozef was. Zijn eigen broers wisten niet wie Hij was. Niemand vermoedde iets. Tot die dag. De dag dat zijn neef Hem doopte. lees verder…

Opgewekt Pasen vieren

Het coronavirus heeft, met alle beperkingen, zorgen en verdriet, al een jaar lang ons leven in zijn greep. Misschien dat de boodschap van Pasen ons kan opbeuren en bemoedigen. Door de duisternis zal het licht weer doorbreken! Na de lockdown zal er zeker een opstanding komen. Liever opstanding dan opstand! Alleen zal dat in onze situatie niet één, twee drie (in drie dagen) gebeuren. lees verder…

Viering Goede Vrijdag

Vrijdag 2 april, 19.30 uur: Goede Vrijdag. Ingetogen viering waarin we stil staan bij het lijden en sterven van Jezus. Met gedichten en muziek en een afbeelding van de Passie, door Hans Memling.

Klik op de afbeelding om deze in groot formaat te bekijken!

Paasieschilderij Hans Memling