Mo’j ‘s kieken!

Bij de Johanneshof, naast de Johanneskerk, worden regelmatig prachtige schilderijen en foto’s geëxposeerd. Beelden waar meestal wel een verhaal achter verscholen ligt, waarom maakte diegene nou juist die foto of dat schilderij? Onlangs werd er een nieuwe expositie geopend, van Elly ten Pas. Ik heb de stoute klompen aangetrokken, en heb met Elly afgesproken om te ontdekken wie er schuil gaat achter die mooie kunstwerken.

lees verder…

Openluchtdienst in de streektaal

Zondag 18 augustus is er een AKZ-dienst: Anders Kerk Zijn. Deze keer gaan we er met z’n allen op uit. De dienst is deze keer namelijk niet in de Johanneskerk en niet om 10.00 uur maar om 11.00 uur. Bezoekers bij de Johanneskerk zullen worden doorverwezen.

We zijn deze ochtend te gast bij Camping Woltas van Martin en Harriët Hulshof. Er is ruim plaats om heel wat mensen te ontvangen. Zoals iedereen gewend is bij de Johanneskerk is er na afloop van de dienst koffie, thee en limonade voor de kinderen. Er zal worden gezorgd voor de nodige zitgelegenheid maar de eigen tuinstoel mee nemen zit altijd goed! lees verder…

Lichtenvoorde aan Zee

Zondag 30 juni was het even Lichtenvoorde aan Zee. Vanaf de Johanneskerk vertrok, om zeven uur ’s ochtends, een bus met 35 belangstellenden naar de oud katholieke kerk in Egmond aan Zee. Nadat pastoor Rudolf Scheltinga in februari naar de Johanneskerk kwam om mee te werken aan een bijzondere kerkdienst volgde een uitnodiging om naar de St. Agnes parochie in Egmond aan Zee te komen. Niet lang daarna werd een bus geregeld voor een dagje ‘Lichtenvoorde aan Zee’.

Het werd een heel positieve ontmoeting van oost en west, en van protestant en oud katholiek. Dominee Hans Hinkamp verleende medewerking aan de kerkdienst. Na de ingetogenheid van een aansprekende kerkdienst was er volop gezelligheid bij de koffie en een lunch aangeboden door de parochie.

In de middag stond er de mogelijkheid voor een bezoek aan de KNRM, de reddingsmaatschappij, op het programma. Hier werd dankbaar gebruik van gemaakt. Daarna zochten velen het strand op voor een wandeling, of om even pootje te baden. Het zonnige weer werkte prachtig mee. Aan het eind van de middag werd het hele gezelschap uitgezwaaid door pastoor Scheltinga. Een klein begin groeide op deze wijze uit tot een prachtige ervaring voor mensen in Egmond aan Zee en voor één dagje ook even Lichtenvoorde aan Zee. Voor de foto’s: klik hier

Deelname aan de studiekring KBO/PCOB

Op initiatief van de afdeling Lichtenvoorde van de ouderenorganisatie KBO/PCOB is er enige tijd geleden een studiekring opgezet.

Deze studiekring komt op de eerste en de derde maandagmorgen van de maand (tussen 9.30 en 11.30 uur) in “De Treffer” bijeen. lees verder…

Open Tafel

Wilt u één keer per maand samen gezellig eten?

Bij de ‘open tafel’ zijn weer enkele plaatsen vrij.

Elke derde vrijdag van de maand vanaf 11.30 uur

staat de tafel gedekt in de Johanneshof.

De eigen bijdrage is € 5,00 per persoon.

 

Aanmelden bij
Joke Rouwhorst, tel. 0544-373662 of

Joke Lensink, tel. 06-30625906

Expositie Johanneshof

 

In verband met de Paasactie wordt er door Toon Hendriks, fotograaf en anesthesieverpleegkundige, een fotoreportage tentoongesteld over onze werkzaamheden in het Soddo Christian Hospital in Ethiopië.

We zijn een groep van zes zorgverleners uit het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem. Onze missie is het verlagen van de moeder- en babysterfte tijdens zwangerschap, bevalling en kraambed in Ethiopië. lees verder…

Kerkcafé in de Johanneskerk

Je hebt een druk bestaan en staat volop in deze drukke wereld? Tijd is een kostbaar goed. Familie, vrienden, werk, hobby’s? Dan blijft er soms weinig tijd over. Voor levensvragen, bezinning, of zomaar ontmoeting met leeftijdgenoten. Toch kunnen er heel wat vragen zijn die je bezig houden. Vragen over lief en leed, dilemma’s op het werk, zorgen over de toekomst, de wereld waarin we leven, de opvoeding van kinderen (of zorgen om de ouders), vragen over geloof of kerk… het kan en mag allemaal een plaats krijgen.

Ophaal- en thuisbrengdienst Johanneskerk

autoU wilt zondag naar de kerk. U weet echt niet hoe u daar moet komen. U weet ook niet met wie u mee zou kunnen rijden. Geen nood! Er zijn gelukkig altijd nog wel bereidwillige gemeenteleden die u best een keer mag bellen. lees verder…

Foto album in nieuw jasje

Ons foto album is vernieuwd. Nu in een ander en nieuw jasje. (Voor de kenners: nadat Picasa niet langer ondersteund wordt en overgenomen is door Google foto’s was een wisseling van jas noodzakelijk). Bij een album is in de rechterbovenhoek een mini beeldscherm met pijltje te zien (er verschijnt het opschrift ‘Toggle slideshow’). Als je hier op klikt speelt het album vanzelf als diashow af.

Om het resultaat te bekijken: klik hier…