Artikelen Elna

Om de week schrijft ds. Hinkamp voor onze kerk een stukje in de Elna. Wist je dat ze ook nog terug te lezen zijn op internet? Om ze te bekijken: klik hier…

Actie Kerkbalans 2023

Om als kerk al onze activiteiten mogelijk te maken is er jaarlijks de actie Kerkbalans. Ieder jaar wordt in de maand januari deze actie gehouden. In onderstaan artikel in de Elna kunt u meer informatie hierover vinden. Voor de link: klik hier

Kennis is maar de helft

Pastoor Casper Pikkemaat donderdag 16 februari 2023, 20.00 uur

Dat het leven geen rechte lijn is, daarvan is pastoor Casper Pikkemaat heel goed doordrongen. Dat geldt voor het persoonlijk leven van mensen, maar ook voor het kerkelijk leven. Ons leven gaat via wegen en omwegen en soms zijn er onvermoede afslagen.

Enige tijd geleden was er voor pastoor Pikkemaat zelf zo’n voor velen onvoorziene afslag. Van fulltime pastoor, met o.a. een aantal mooie jaren in Lichtenvoorde en de bijbehorende kerkdorpen en daarna als pastoor in Tubbergen en omgeving, maakte hij de overstap naar een deeltijdbaan als priester en als docent levensbeschouwing aan het Carmel College in Oldenzaal. Hij is daarmee priester tussen kerkbanken en schoolbanken. Twee werelden van verschil? Of zijn er ook overeenkomsten? Kun je het mysterie van het geloof vatten in woorden? Of is het meer (groter) dan dat?

Het thema voor deze avond is ‘kennis is maar de helft’. Met deze titel en met de passie van pastoor Pikkemaat voor geloof, jongeren en geloofsbeleving belooft het een heel boeiende en inspirerende avond te worden. Iedereen is van harte welkom!

Toegang gratis (vrijwillige bijdrage)

Consumpties voor eigen rekening

Donderdag 16 februari 2023, 20.00 – 22.00 uur

Info:     Sjors Tamminga, 0544-37 27 52, mail: sjors.tamminga@kpnmail.nl

In gesprek 2023 – het goede verhaal

Woensdagmiddag 25 en donderdagavond 26 januari in de Johanneshof

Met elkaar in gesprek gaan. Het is een waardevol onderdeel van het kerk zijn. Bij deze activiteit zijn er volop mogelijkheden om een onderwerp aan te kaarten. Letterlijk, want de kaarten van het spel ‘Het Goede Verhaal’ komen op tafel en nemen ons mee op een ontdekkingstocht door de wereld van geloof en het dagelijks leven. Het is een spel uitgebracht door de landelijke kerk, voor jong en oud. Er komen Bijbelse verhalen voorbij, maar je hoeft er geen speciale Bijbelkennis voor te hebben.

Toegang gratis. U bent van harte welkom!

Let op de aanvangstijden!

Datum: woensdagmiddag 25 januari 2023, 14.30 uur en donderdagavond 26 januari 2023, 20.00 uur

Info:     Sjors Tamminga, 0544-37 27 52, mail: sjors.tamminga@kpnmail.nl

Top2000-kerkdiensten 22 januari, 10.00 uur

In de laatste dagen van het jaar staat op heel wat plaatsen de radio afgestemd op de Top2000. De vaste afsluiter op oudejaarsavond, net voor 24.00 uur, is steevast de Bohemian Rhapsody van Queen. Ondertussen hebben we al diverse jaren de uitdaging opgepakt om in een kerkelijke setting aan de slag te gaan met mooie liederen en inhoudsvolle teksten uit deze Top2000. En het enthousiasme lijkt alleen maar te groeien.

Op 15 en 22 januari 2023 zullen we weer een viertal Top2000-diensten organiseren: op 15 januari zingen we met een groot koor en een liveband in Aalten (om 10.00 uur) en Winterswijk (om 19.00 uur). Op 22 januari zullen we met een klein koor en een liveband de diensten verzorgen in Lichtenvoorde (om 10.00 uur) en Dinxperlo (om 19.00 uur). 4 locaties, 4 voorgangers, 10 Top2000-nummers, een groot/klein koor en een liveband: genoeg ingrediënten om er weer prachtige diensten van te maken! Graag tot ziens!

Kerstviering 25 december

Op eerste Kerstdag, 25 december, is de kerk om 10.00 uur weer voor iedereen open. In een kindvriendelijke kerkdienst vieren we hoe Jezus werd geboren in een stal in Bethlehem. Dit jaar kijken we, met dank aan de contacten met onze partnergemeente uit het Duitse Herold, naar afbeeldingen van de Annaberger Bergmännische Krippe. Wat dat precies is? Kom dan gewoon naar de kerk! Graag tot ziens!

Kerstnachtviering met gospelband Amio

Zaterdag 24 december, om 22.00 uur, vieren we in de Johanneskerk op feestelijke en muzikale wijze de geboorte van Jezus. Zijn geboorte betekende, letterlijk en figuurlijk, licht in de duisternis. Zeker in de huidige tijd kunnen we best wat extra licht gebruiken. We zijn heel blij met de muzikale medewerking van gospelband Amio uit Aalten. Ze waren vaker bij ons te gast. De geboorte van Jezus Christus mag ieder jaar een lichtpunt zijn in de tijd. Maar hoe gaan wij om met die boodschap van een God die mensen vanuit de hemel nabij is gekomen in de geboorte van een kind? Kom naar de Johanneskerk: je bent van harte welkom!

Christmas Carols in de Johanneskerk

Maandag 19 december, om 19.30 uur, is de Johanneskerk het sfeervolle decor voor een heel bijzondere Christmas Carols. Het is een prachtige oude Engelse traditie: het samen zingen van kerstliederen. Inmiddels is het ook een traditie geworden in de onze Johanneskerk, op weg naar het Kerstfeest. Geen klassieke kerkdienst maar genieten van kerstmuziek. De muziek wordt verzorgd door de altijd enthousiaste Lichtenvoordse Rainbowband, o.l.v. Tonnie Weikamp. Dominee Hans Hinkamp zal een kort kerstverhaal vertellen. Iedereen is uiteraard van harte welkom! Kom wel op tijd als je zeker wilt zijn van een goed plekje!

Het Gloria van Vivaldi, 17 november

Een prachtige avond over het Gloria van Vivaldi, door mevr. Saskia van Lier. Met het Gloria in de mis wordt er een link gelegd tussen hemel en aarde. Het is het gezang dat de engelen aanheffen wanneer God op aarde in een kribbe is gekomen. De hemel opent zich en drommen engelen vullen de kerkruimte om dit met aardse gelovigen te zingen. lees verder…

Eeuwigheidszondag 2022

Zondag 20 november is het Eeuwigheidszondag, de laatste zondag van het kerkelijk jaar. Het is de zondag waarop in onze kerk in het midden van de gemeente de namen worden genoemd van hen van wie wij afscheid moesten nemen in het jaar dat achter ons ligt. Wij gedenken het leven in het licht van Gods liefde en trouw. Wij doen dat door in de dienst een kaars aan te steken aan de Paaskaars, omdat we geloven dat de dood niet het laatste woord heeft. De Paaskaars staat voor de overwinning van het leven over de dood, door Jezus Christus.