Kerkproeverij 2019 – Heel de kerk bakt!

Zondag 10 november organiseert de Johanneskerk weer de Kerkproeverij. Een mooie gelegenheid om eens iemand uit te nodigen voor een bezoek aan onze kerk. Deze keer is het thema: Heel de kerk bakt, echte liefde proef je! Een mooie verwoording in de breedste zin van het woord.

Na de dienst staat er namelijk een tafel vol eigengebakken taarten klaar. Met liefde bereid, en dat proef je. Oprechte (naasten) liefde proef je ook, dat kun je voelen. Dat hoeven geen grote taarten, ik bedoel gebaren te zijn. Natuurlijk komt dominee Hinkamp die ochtend met een toepasselijke preek, dat is gesneden koek voor onze dominee! De muzikale kers op de taart wordt verzorgd door het welbekende Kleinkoor Second Edition. De officiële uitnodiging voor deze bijzondere kerkdienst ontvangt u uiteraard nog.

Laat je (naasten) liefde zien, nodig iemand uit en kom kijken wat de Johanneskerk ervan gebakken heeft! lees verder…

Driemaal Top 2000 dienst, koorleden gezocht!!

We gaan het nieuwe jaar weer beginnen met een Top 2000 dienst en daarvoor zijn we weer op zoek naar enthousiaste koorleden. De band is gevormd, de liedlijst is klaar en we hebben weer een mooi thema! Het beloofd weer een mooi project te worden.

Vorig jaar zijn we op tour geweest en hebben we in Aalten, Lichtenvoorde en Winterswijk gespeeld en gezongen. Dit jaar volgen we een zelfde route, zij het in een iets andere volgorde.

Op zondag 12 januari beginnen we in de ochtenddienst in de Zuiderkerk in Aalten en ’s avonds om 19.00 uur in de Zonnebrinkkerk in Winterswijk.Zondag 19 januari, om 10.00 uur zingen we in Lichtenvoorde. Dus drie kerkdiensten en met in dit geval drie verschillende voorgangers, die allemaal op hun eigen manier met het thema aan de slag zullen gaan! lees verder…

Eeuwigheidszondag 2019

Zondag 24 november 2019 is het Eeuwigheidszondag, de laatste zondag van het kerkelijk jaar. Het is de zondag waarop in onze kerk in het midden van de gemeente de namen worden genoemd van hen die van ons heengingen in het jaar dat achter ons ligt.

Wij noemen hun namen en steken kaarsen aan om hen te gedenken. Nabestaanden kunnen een kaarsje aansteken aan de paaskaars, omdat we mogen geloven dat de dood niet het laatste woord heeft. De paaskaars is het symbool van de overwinning van het leven over de dood door Jezus Christus. lees verder…

Kerkproeverij 2019 – Heel de kerk bakt!

Zondag 10 november organiseert de Johanneskerk weer de Kerkproeverij. Een mooie gelegenheid om eens iemand uit te nodigen voor een bezoek aan onze kerk.

Deze keer is het thema: Heel de kerk bakt, echte liefde proef je! Een mooie verwoording in de breedste zin van het woord.

 

 

lees verder…

Mo’j ‘s kieken!

Bij de Johanneshof, naast de Johanneskerk, worden regelmatig prachtige schilderijen en foto’s geëxposeerd. Beelden waar meestal wel een verhaal achter verscholen ligt, waarom maakte diegene nou juist die foto of dat schilderij? Onlangs werd er een nieuwe expositie geopend, van Elly ten Pas. Ik heb de stoute klompen aangetrokken, en heb met Elly afgesproken om te ontdekken wie er schuil gaat achter die mooie kunstwerken.

lees verder…

Open Tafel

Wilt u één keer per maand samen gezellig eten?

Bij de ‘open tafel’ zijn weer enkele plaatsen vrij.

Elke derde vrijdag van de maand vanaf 11.30 uur

staat de tafel gedekt in de Johanneshof.

De eigen bijdrage is € 5,00 per persoon.

 

Aanmelden bij
Joke Rouwhorst, tel. 0544-373662 of

Joke Lensink, tel. 06-30625906

Kerkcafé in de Johanneskerk

Je hebt een druk bestaan en staat volop in deze drukke wereld? Tijd is een kostbaar goed. Familie, vrienden, werk, hobby’s? Dan blijft er soms weinig tijd over. Voor levensvragen, bezinning, of zomaar ontmoeting met leeftijdgenoten. Toch kunnen er heel wat vragen zijn die je bezig houden. Vragen over lief en leed, dilemma’s op het werk, zorgen over de toekomst, de wereld waarin we leven, de opvoeding van kinderen (of zorgen om de ouders), vragen over geloof of kerk… het kan en mag allemaal een plaats krijgen.

Ophaal- en thuisbrengdienst Johanneskerk

autoU wilt zondag naar de kerk. U weet echt niet hoe u daar moet komen. U weet ook niet met wie u mee zou kunnen rijden. Geen nood! Er zijn gelukkig altijd nog wel bereidwillige gemeenteleden die u best een keer mag bellen. lees verder…