Corona-nieuws Johanneskerk

De ontwikkelingen in de coronacrisis volgen elkaar snel op. Dit heeft zeker ook gevolgen voor onze kerk. Hoe nu verder? Wat gaat er nu wel/niet door? Op dit moment zijn er geen openbare activiteiten in de Johanneskerk en de Johanneshof. Dit betekent echter niet dat er niets gebeurd!

Iedere zondag, om 10.00 uur, proberen we een eigen kerkdienst te verzorgen. Deze is online te volgen op internet via de website kerkdienstgemist.nl en te vinden onder PKN Lichtenvoorde. Alle kerkdiensten zijn ook op een later tijdstip terug te kijken.

Woensdag 25 maart en op 1 april zullen, van 19.00 – 19.15 uur, de klokken luiden als teken van bemoediging en hoop. Aansluitend is er om 19.15 uur een korte online kerkdienst (ook zonder kerkgangers) vanuit de Johanneskerk, in de vorm van een kort avondgebed. Helaas kunnen wij geen mogelijkheden bieden om een kaarsje aan te komen steken.

Op Witte Donderdag (9 april) en Goede Vrijdag (10 april), is er om 19.30 uur een dienst vanuit de Johanneskerk. Met Pasen is er om 10.00 uur een kerkdienst. We gaan er nu van uit dat al deze diensten alleen via internet te volgen zijn. Mocht dit anders worden dan laten we het zo snel mogelijk weten.

De vieringen op Goede Vrijdag om 15.00 uur en de Paaswake komen te vervallen. Voor de uitgevallen lezingen van Vorming en Toerusting en de excursie naar de kerk in Winterswijk worden er nieuwe afspraken gemaakt. Deze worden opgenomen in het programma voor volgend seizoen.

Met de voortdurende ontwikkeling met betrekking tot de maatregelen in verband met het corona-virus volgen wij de aanwijzingen gegeven door het RIVM. Voor vragen kunt u contact opnemen via email: info@pkn-lichtenvoorde.nl Meer informatie en namen en adressen zijn te vinden op onze website: pkn-lichtenvoorde.nl